Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Voorstel vloekverbod SGP sneuvelt

in Christelijk Nieuws

De SGP in Capelle aan den IJssel heeft tevergeefs gepleit voor een vloekverbod. De partij vindt zo'n regel "een krachtig signaal om de taalverruwing in de openbare ruimte tegen te gaan". Het voornaamste doel van een vloekverbod is het tegengaan van "ontering van de naam van God".

(imported body)

De partij liet woensdag zelf weten dat de overige partijen in de gemeenteraad van Capelle geen heil zien in het plan. Een van de bezwaren is dat een vloekverbod niet te handhaven valt.

Meerdere gemeenten in Nederland, waaronder Urk, Tholen en Staphorst, kennen een vloekverbod. De regelgeving is symbolisch: voor uitingen die vallen onder de vrijheid van meningsuiting geldt standaard een uitzondering, omdat het verbod anders in strijd is met de grondwet.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons