Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Utrechtse kerken bidden voor Syrië

in Nieuws

Utrechtse kerken geven gehoor aan de oproep van paus Franciscus om te bidden voor de situatie in Syrië. Zaterdagavond is de Sint-Gertrudiskathedraal in Utrecht geopend voor iedereen die wil bidden “voor vrede en het stoppen van geweld”. Dat maakte de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend.

De Sint-Gertrudiskathedraal is tussen 19.00 en 23.00 uur geopend voor vrij in- en uitlopen. Leden van Utrechtse kerken zullen voorgaan.

Paus Franciscus heeft de 1,2 miljard katholieken wereldwijd opgeroepen zaterdag te bidden en te vasten voor vrede in Syrië. Op het Sint-Pietersplein in Rome wordt gezamenlijk gebeden.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Mirjam Hollebrandse

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Nieuwe biografie ontkracht mythes rond kerkhervormer (recensie)

Gert-Jan Schaap

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse