Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Taal van Jezus dreigt te verdwijnen

Zorgen Syrische rebellen voor de teloorgang van de Aramese taal?

in Christelijk Nieuws

Afgelopen week kwam Maaloula in het nieuws, een christelijk dorp dat is ingenomen door Syrische rebellen. Met deze verovering wordt het risico steeds groter dat de Aramese taal verdwijnt.

Maaloula is een schilderachtig dorpje dat hoog in de bergen ligt. Met zijn eeuwenoude kerken en kloosters staat het op de Unesco-Werelderfgoedlijst. Ook is het een van de weinige plaatsen op de wereld waar nog Aramees gesproken wordt – de taal die Jezus tijdens Zijn leven op aarde sprak. De Syrische troepen hebben nu de controle over het christelijke dorp en het is onzeker wat dit met de taal zal doen.
 
Het Aramees wordt gesproken in kleine gemeenschappen in het Midden-Oosten, waaronder door de Assyriërs en de Chaldese christenen. Emigratie en dominante talen als het Arabisch en Turks voeren al lange tijd druk uit op de taal.


Bron: Huffingtonpost.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons