Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Syrië centraal in Vredesweek

in Christelijk Nieuws

Vredesorganisatie IKV Pax Christi, die sinds 1967 de jaarlijkse Vredesweek organiseert, zet dit jaar de vredesactivisten in Syrië in de schijnwerpers. De Vredesweek is van 21 tot 29 september, en begint zaterdag, op Internationale Dag van de Vrede.

"In de oorlog in Syrië zijn er niet alleen de rebellen van al-Qaeda en anderen die tegenover het regeringsleger staan, maar ook is er veel vreedzaam verzet van gewone mensen en dat laten vredesactivisten ons zien”, laat IKV Pax Christi weten.

Twee activisten uit Syrië zijn in het land en ontmoeten komende week onder meer politici en beleidsmakers. Tijdens de Vredesweek organiseren meer dan 1000 kerken en honderden andere lokale groepen activiteiten over vredesactivisme.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons