Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Prinsjesdagviering in Grote Kerk Den Haag

in Nieuws

In de Grote Kerk in Den Haag begint om 10.30 uur een interreligieuze en interlevensbeschouwelijke bezinningsbijeenkomst om de opening van het nieuwe parlementaire jaar te vieren.

Iedereen mag komen. Het thema is 'Innerlijke beschaving: leidraad naar vrede'. Het hoofdreferaat wordt gehouden door Marga Martens van de Bahá’í-gemeenschap Nederland en Marie-Lisette Derks van Brahma Kumaris Spirituele Academie. Verder zijn er bijdragen van humanisten, boeddhisten, Joden, hindoes, moslims en christenen.

Een andere viering in Den Haag, de eerste Prinsjesborrel, is later op de dag en wordt geopend door staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker, bedoeld voor 'jonge' netwerken en als jeugdige tegenhanger van de traditionele VNO-NCW-borrel op Prinsjesdag. Onder anderen Sywert van Lienden (oprichter van het G500-netwerk dat de politiek wil verjongen) is erbij.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

‘Mensen vragen mij weleens of ik geen predikant had moeten worden’

Advocaat Asia Bibi gevlucht naar Nederland

Advocaat Asia Bibi gevlucht naar Nederland

Diverse politieke partijen willen ook Asia onderkomen bieden in Nederland

5 november 2018
Echtgenoot Asia Bibi vraagt Groot-Brittannië om asiel

Echtgenoot Asia Bibi vraagt Groot-Brittannië om asiel

Huidige situatie te gevaarlijk

5 november 2018