Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Prinsjesdagviering in Grote Kerk Den Haag

in Nieuws

In de Grote Kerk in Den Haag begint om 10.30 uur een interreligieuze en interlevensbeschouwelijke bezinningsbijeenkomst om de opening van het nieuwe parlementaire jaar te vieren.

Iedereen mag komen. Het thema is 'Innerlijke beschaving: leidraad naar vrede'. Het hoofdreferaat wordt gehouden door Marga Martens van de Bahá’í-gemeenschap Nederland en Marie-Lisette Derks van Brahma Kumaris Spirituele Academie. Verder zijn er bijdragen van humanisten, boeddhisten, Joden, hindoes, moslims en christenen.

Een andere viering in Den Haag, de eerste Prinsjesborrel, is later op de dag en wordt geopend door staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker, bedoeld voor 'jonge' netwerken en als jeugdige tegenhanger van de traditionele VNO-NCW-borrel op Prinsjesdag. Onder anderen Sywert van Lienden (oprichter van het G500-netwerk dat de politiek wil verjongen) is erbij.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom moet het beeld van het traditionele gezin gesloopt worden?

Waarom moet het beeld van het traditionele gezin gesloopt worden?

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Hoe belangrijk is geloof voor de ChristenUnie?

Hoe belangrijk is geloof voor de ChristenUnie?

Zorgen bij Wetenschappelijk Instituut over identiteit

Sjoerd Wielenga

politiek en...
"In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God"

"In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God"

Interview met Don Ceder: Advocaat, bestuurder en lijsttrekker.

Femke Taale