Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

President China wil religie tolereren

in Nieuws

De Communistische Partij van China moet zich toleranter opstellen tegenover traditionele religies. Dat zegt de Chinese president Xi Jinping. Volgens de president kunnen traditionele religies helpen om een moreel vacuum te vullen. Een opvallende opmerking in een land dat al bijna 65 jaar communistisch is.

Xi is volgens interne bronnen erg bezorgd over de obsessie van het land om veel geld te verdienen. Dat ziet hij als gevolg van een moreel verval. Xi hoopt dat “de traditionele cultuur en religie, zoals confucianisme, boeddhisme en taoïsme, het vacuüm helpt vullen dat nu de corruptie voedt.”

Xi heeft onder meer een campagne tegen corruptie in gang gezet. Maar de bronnen stellen in de krant South China Morning Post “dat Xi begrijpt dat dat alleen de symptomen bestrijdt. Een hervorming van het politieke stelsel en van het geloof is nodig om van de ziekte corruptie te genezen.”

In de beginjaren van het communisme was corruptie een weinig voorkomend probleem. Maar tussen 2008 en vorig jaar waren er volgens officiële cijfers 143.000 veroordelingen van overheidsfunctionarissen wegens corruptie of plichtsverzuim. Dat zijn bijna 80 veroordelingen per dag.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Amsterdamse kerk mag trip-thee opdienen

Amsterdamse kerk mag trip-thee opdienen

Rechter staat het gebruik van verboden drugs toe in kerk

religie
Omstreden predikant ziet kerkbezoek toenemen

Omstreden predikant ziet kerkbezoek toenemen

Duitse predikant Olaf Latzel weigert blad voor mond te nemen

kerk
Engeland wil dominees en imams gaan keuren

Engeland wil dominees en imams gaan keuren

Landelijk register van geloofsleiders

religie

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans