Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Poetin noemt God in brief aan Amerikanen

"God heeft ons allemaal gelijk geschapen"

in Nieuws

Als de Amerikanen vanochtend hun New York Times openslaan, lezen ze een open brief van de Russische president Vladimir Poetin. Een uitzonderlijk initiatief van de Russische leider, maar de recente ontwikkelingen rondom Syrië hebben hem “genoodzaakt om het Amerikaanse volk en hun politieke leiders rechtstreeks aan te spreken”. In zijn pleidooi tegen een militaire interventie in Syrië verwijst hij onder andere naar de Paus en ‘The Lord’s blessings’.

Zo schrijft Poetin dat een aanval van Amerika op Syrië op weerstand stuit van veel landen en grote leiders, “waaronder de paus”. Hij refereert hier aan de toespraak van de paus na een 5 uur durende gebedswake voor vrede in Syrië.

Verder waarschuwt de Russische president de Amerikanen zichzelf als uitzonderlijk te zien, zoals Obama gister in zijn speech beweerde. “Het is gevaarlijk om mensen te stimuleren zichzelf als uitzonderlijk te zien, ongeacht de motivatie. Er zijn grote en kleine landen, rijk en arm, landen met een lange democratische traditie en landen die nog hun weg zoeken naar democratie. We zijn allemaal verschillend, maar als we vragen om de zegen van God (‘the Lord’s blessings’), moeten we niet vergeten dat God ons gelijk geschapen heeft.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan