Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus waarschuwt voor militaire acties Syrië

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft zaterdag de wereldleiders opnieuw opgeroepen militaire acties tegen Syrië te vermijden. "Geweld en oorlog leiden slechts tot de dood. Geweld en oorlog zijn de taal van de dood", zei hij tot tienduizenden mensen die zich voor een 5 uur durende gebedswake voor Syrië op het St. Pietersplein in Rome hadden verzameld.

De paus had de 1,2 miljard rooms-katholieken opgeroepen zaterdag te bidden en te vasten voor vrede in het Arabische land. Onder meer de kerken in Utrecht gaven aan die oproep gehoor. De paus heeft eerder gewaarschuwd dat het conflict in Syrië "alle ingrediënten heeft om in een wereldoorlog te ontploffen".

De wake werd omlijst met muziek. De gelovigen baden de rozenkrans en hielden lange stiltes waarin ze mediteerden over de noodzaak van vrede. Niet alleen rooms-katholieken, maar ook andere christenen, moslims en joden voelden zich door de oproep van de paus aangesproken. Zo nam Yaha Pallavicini, een leider van de moslims in Italië, met geloofsgenoten deel aan de wake op het St. Pietersplein.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons