Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus uit stevige kritiek op economisch systeem

in Nieuws

Tij­dens zijn apos­tolisch bezoek aan Sar­dinië heeft paus Fran­cis­cus gis­teren het mon­di­aal economisch sys­teem zwaar op de kor­rel genomen. Hij riep op de strijd aan te binden tegen het ver­af­go­den van het geld. Hij bestem­pelde het huidige economis­che sys­teem als onrecht­vaardig en immoreel.

Tij­dens zijn apos­tolisch bezoek aan Sar­dinië heeft paus Fran­cis­cus gis­teren het mon­di­aal economisch sys­teem zwaar op de kor­rel genomen. Hij riep op de strijd aan te binden tegen het ver­af­go­den van het geld. Hij bestem­pelde het huidige economis­che sys­teem als onrecht­vaardig en immoreel waar­van vooral de zwak­sten het slachtof­fer zijn.
 
De glob­alis­er­ing brengt heel wat lij­den teweeg, zei de paus. Hij riep op tot daad­w­erke­lijke sol­i­dariteit. Wij beleven een cri­sis zon­der weerga, die gevaar­lijk is voor de men­sheid, aldus paus Fran­cis­cus. De cri­sis is er niet alleen op economisch– en finan­cieel vlak maar ook op ecol­o­gisch en moreel vlak, stelde de kerklei­der.
 
Bron: RKNieuws.net

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

paus
Gabriël-prijs 2018 voor 'Getekend Damiaan'

Gabriël-prijs 2018 voor 'Getekend Damiaan'

'Artistiek, warm, en goede verteltrant'

christelijke...
Kerk in Welberg wordt ‘horror-restaurant’

Kerk in Welberg wordt ‘horror-restaurant’

Griezelrestaurant ‘Church of Fear’ moet met Halloween open zijn

Gert-Jan Schaap

katholieke kerk