Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus roept op tot gebed voor vrede

in Nieuws

Vanochtend noemde de Paus de Internationale Dag van Vrede in zijn General Audience, een wekelijkse toespraak in het Vaticaan. Hij riep christenen op om op deze dag te bidden voor werelddelen in nood.

Tijdens zijn toespraak zei hij onder meer het volgende: "Elk jaar op 21 september vieren de Verenigde Naties de Internationale Dag van Vrede. De Wereldraad van Kerken roept zijn leden op om op die dag voor vrede te bidden. Ik verzoek alle katholieken wereldwijd om met andere christenen te bidden om vrede in de noodlijdende delen van de wereld. (...) Mijn gedachten gaan specifiek uit naar de burgers in Syrië. De menselijke tragedie in Syrië alleen kan worden opgelost door de dialoog aan te gaan en te onderhandelen. Daarin moeten gerechtigheid en de waardigheid van elk mens worden gerespecteerd, vooral die van de zwakste burgers."

De Internationale Dag van de Vrede is aanstaande zaterdag. Het initiatief voor deze dag komt van de Verenigde Naties die sinds 1982 jaarlijks een dag aan wereldvrede wijden. Het doel is het bereiken van een dag van wereldwijde wapenstilstand en geweldloosheid.

Dit jaar staat de Dag van Vrede in het teken van vredeseducatie. Vredeseducatie is het proces van normen en waarden, wetenschap, vaardigheden en gedrag dat ervoor zorgt dat men in harmonie met elkaar kan leven. Ban Ki-moon, de secretaris-generaal van de VN, wil hiermee een ‘cultuur van vrede’ creëren. 

De Internationale Dag van Vrede moet niet worden verward met de Wereld Vrede Dag. Dit is een Rooms-Katholieke feestdag die op 1 januari wordt gevierd. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018
Kerk van kardinaal Wim Eijk sluit de deuren

Kerk van kardinaal Wim Eijk sluit de deuren

Utrechtse kathedraal kreeg financiën niet rond

katholieke kerk 30 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’