Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus Franciscus: “Katholieke kerk is geobsedeerd”

“De liefde van God staat boven alle morele en religieuze geboden”

in Nieuws

In zijn eerste grote interview zegt Paus Franciscus dat de Katholieke kerk geobsedeerd is geraakt door abortus, het homohuwelijk en anticonceptie. Hij heeft er bewust voor gekozen om, tegen alle kritieken in, zich hier niet over uit te laten.

“Het is niet nodig om de hele tijd over dit soort zaken te praten” aldus de Paus. “We moeten een balans vinden in het praten over deze onderwerpen anders stort de kerk in als een huis gebouwd met kaarten. We moeten de geur en de frisse boodschap van het Evangelie niet verliezen. De verkondiging van het Woord en de liefde van God staan boven alle morele en religieuze geboden."

Vanaf begin af aan heeft Paus Franciscus de ‘schijnwerpers’ gebruikt om aandacht te genereren voor het mandaat van de kerk en de zorg voor de armen. Zo waste hij de voeten van jeugdige gevangenen, bracht hij een bezoek aan een centrum voor vluchtelingen en gaf hij diverse gehandicapte pelgrims in het publiek een knuffel. Zijn pastorale hart en bescheidenheid maakte hem in korte tijd enorm populair.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling

26 juli 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan