Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus: Christenen moeten wapenhandel bestrijden

in Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag tijdens het Angelusgebed met 100.000 gelovigen op het Sint-Pietersplein opgeroepen om geweld te verwerpen.

Tegelijk werd de verspreiding van wapens veroordeeld. "Het blijft vaak de vraag of deze of gene oorlog - want er zijn overal oorlogen - echt een oorlog is wegens de problemen of een commerciële oorlog voor de verkoop van wapens in de illegale handel."
 
De paus spoorde aan om wapenleveringen aan strijdende partijen tijdens conflicten en illegale wapenhandel te bestrijden en de vrede en het algemeen welzijn na te streven. "Christenen kiezen voor de logica van het evangelie. Dat is de logica van liefde en dienstbaarheid."
 
De paus riep de internationale gemeenschap tijdens het middaggebed op tot sterkere inspanningen voor een rechtvaardige oplossing van het conflict in Syrië. Christenen werden bemoedigd tot gebed voor het einde van het wapengeweld en nieuwe inspanningen voor een vreedzame oplossing. Paus Franciscus dankte tevens voor de massale deelname aan de wereldwijde vasten- en gebedsdag. 


Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’