Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Orbán stopt als hoofdredacteur Katholiek Nieuwsblad

in Mediatips

Mariska Orbán-de Haas stopt als hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. Adjunct-hoofdredacteur Henk Rijkers volgt haar op, meldt het Nederlands Dagblad.

De nieuwe hoofdredacteur bevestigt de stap. Orbán, die dit jaar beviel van haar vierde kind, wil in deeltijd gaan werken om meer tijd te kunnen doorbrengen met haar gezin, zegt Rijkers. "Ze is nu nog met ouderschapsverlof en keert in januari 2014 terug als deeltijdredacteur."

De katholieke Obán staat bekend vanwege haar omstreden opvattingen op homoseksualiteit en abortus. Afgelopen november dook ze onder na ophef over een column. Metrocolumnist Luuk Koelman schreef een verzonnen brief namens Orbán aan de moeder van Tim Ribberink, die vorig jaar na pesterijen zelfmoord pleegde. Zijn ouders hebben toen een deel van zijn afscheidsbrief opgenomen in de rouwadvertentie. In de column spreekt Koelman de moeder als Orbán aan op de vermeende homoseksualiteit van haar 20-jarige zoon en noemde zijn zelfmoord ‘een doodzonde’.

De column leverde doodsbedreigingen aan het adres van de hoofdredacteur op, waarop zij onderdook. Orbán noemde de column destijds ‘onbegrijpelijk en onfatsoenlijk’. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’