Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Moslimextremisten bedreigen christenen in Syrië

Acht soldaten gedood aan rand van Maaloula

in Nieuws

Extremisten die het gedachtegoed van al-Qaeda omarmen, hebben het 'christelijke' gebied Maaloula aangevallen. Maaloula ligt ten noordoosten van de Syrische hoofdstad Damascus.

Soennitische extremisten hebben woensdag het leger aangevallen in Maaloula en acht soldaten gedood, aldus bronnen bij de oppositie tegen de regering van president Bashar al-Assad. Van officiële zijde is niets over de aanval gemeld.

Het dorp en de twee oude kloosters van Maaloula liggen circa 40 kilometer ten noordoosten van Damascus, niet ver van de grens met Libanon. Sommige inwoners spreken nog Aramees, de taal die in de tijd van de grondlegger van het christendom, Jezus Christus, in de regio werd gesproken. 

Ongeveer 10 procent van de bevolking van Syrië is christen. De islamitische meerderheid bestaat voornamelijk uit soennieten (77 procent van de bevolking). Het regime wordt gedomineerd door alawieten (10 procent van de bevolking) die een geloof aanhangen dat wortels heeft in de sjiitische islam.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke tiener in Pakistan ‘doodgeslagen door agenten’

Christelijke tiener in Pakistan ‘doodgeslagen door agenten’

Vader van 14-jarige scholier spreekt van godsdienstig motief

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
'Over 5 jaar geen christenen meer in Irak"

'Over 5 jaar geen christenen meer in Irak"

Vertrouwen onder christenen is weg

christenvervolgi...
Opnieuw drie christenen ontvoerd door IS

Opnieuw drie christenen ontvoerd door IS

IS maakt ontvoering Libië zelf bekend

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans