Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Moslimextremisten bedreigen christenen in Syrië

Acht soldaten gedood aan rand van Maaloula

in Nieuws

Extremisten die het gedachtegoed van al-Qaeda omarmen, hebben het 'christelijke' gebied Maaloula aangevallen. Maaloula ligt ten noordoosten van de Syrische hoofdstad Damascus.

Soennitische extremisten hebben woensdag het leger aangevallen in Maaloula en acht soldaten gedood, aldus bronnen bij de oppositie tegen de regering van president Bashar al-Assad. Van officiële zijde is niets over de aanval gemeld.

Het dorp en de twee oude kloosters van Maaloula liggen circa 40 kilometer ten noordoosten van Damascus, niet ver van de grens met Libanon. Sommige inwoners spreken nog Aramees, de taal die in de tijd van de grondlegger van het christendom, Jezus Christus, in de regio werd gesproken. 

Ongeveer 10 procent van de bevolking van Syrië is christen. De islamitische meerderheid bestaat voornamelijk uit soennieten (77 procent van de bevolking). Het regime wordt gedomineerd door alawieten (10 procent van de bevolking) die een geloof aanhangen dat wortels heeft in de sjiitische islam.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

‘God is de Enige op Wie wij ons vertrouwen kunnen stellen’

14 september 2018
Amerika legt Turkse ministers sancties op

Amerika legt Turkse ministers sancties op

VS eist vrijlating van dominee Brunson

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Autoriteiten starten officieel onderzoek naar de dood van bisschop Epiphanius

30 juli 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan