Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

"Jongere verlaat kerk door breuk met Bijbel"

Reformatorische ambtsdrager: Bijbel heeft weinig betekenis voor jonge kerkverlaters

in Geloven

De Bijbel heeft weinig of geen betekenis meer. Dat is volgens ambtsdragers de meest voorkomende reden waarom jongeren de kerk verlaten.

(imported body)

Dat blijkt uit een enquête van het lectoraat 'identiteit' van het Hoornbeeck College onder 141 kerkenraadsleden in reformatorische kring. De resultaten staan in een dinsdag verstuurde nieuwsbrief van het lectoraat. De afnemende betekenis van de Bijbel wordt door 76 ambtsdragers als belangrijkste reden genoemd waarom jongeren de kerk vaarwel zeggen.

Lees het hele bericht bij het Reformatorisch Dagblad.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons