Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

“Jezus was eerste twitteraar”

Uitspraken waren “vol van betekenis en vaak minder dan 140 karakters”

in Nieuws

Jezus was de allereerste twitteraar volgens de Vaticaanse kardinaal Gianfranco Ravasi. Dat heeft hij woensdag gezegd tijdens een persconferentie, waarin hij geestelijken wilde motiveren voor het gebruik van de hedendaagse technologie.

Jezus poneerde in zijn tijd al tweets, door in zinnen van minder dan 140 karakters te communiceren. Zijn uitspraken waren “kort en vol betekenis”, aldus de kardinaal.
 
Het Vaticaan is in de afgelopen jaren meer aanwezig op internet en meer gaan werken met social media. De paus begon vorig jaar met het Twitter-account @Pontifex. Het Engelse account heeft inmiddels zo’n 3 miljoen volgers. “Als een geestelijke niet is geïnteresseerd in communicatie, verloochenen ze hun plicht”, aldus kardinaal Ravasi.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hoe ‘napalmmeisje’ Kim Phuc toch hoop vond

Hoe ‘napalmmeisje’ Kim Phuc toch hoop vond

'Ik had dood moeten zijn'

Gert-Jan Schaap

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

‘Meest overtuigende Jezusverhaal’ sinds de Matthäus?

Gert-Jan Schaap

19 september 2018
Herfstbos - herfst als sterfseizoen

Waarom Jezus wil dat wij ons leven verliezen

Leven met je hoofd in de hemel