Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Gereformeerd vrijgemaakt en SP-Kamerlid

‘De ChristenUnie heeft geen patent meer op de christelijke kiezer’

Het onlangs beëdigde SP-Kamerlid Tjitske Siderius behoort tot de vrijgemaakte-gereformeerde kerk. In een interview woensdag in Trouw zegt Siderius dat de SP voor haar een logische keuze is. Maar ze weet ook dat haar keuze binnen orthodox-christelijke kringen opmerkelijk is.

Tjitske Siderius groeide op in een gereformeerd-vrijgemaakt gezin en is lid van de vrijgemaakte kerk in Zwolle, christelijke politiek heeft haar nooit aangesproken. Zo vertelt ze in Trouw: “De Bijbel is geen basis voor partijvorming. Politiek en geloof zou je moeten scheiden. In de Bijbel staan uitgangspunten die ik heel belangrijk vind, maar dat is mijn persoonlijke motivatie. Anderen halen die weer ergens anders uit”.  
 
Het in actie komen voor mensen die hulp nodig hebben is wat haar aanspreekt in de SP. Aan Trouw vertelt ze dat zij haar inspiratie voor praktische politiek uit de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan haalt.
 
Siderius denkt dat het enthousiasme voor christelijke politiek afneemt, ook in vrijgemaakte kringen. De ChristenUnie heeft volgens haar dan ook “geen patent” meer op de christelijke kiezer.  

 

----
Morgenmiddag vindt het Andries Radio Symposium plaats. Op het symposium gaat Andries Knevel in gesprek met onder andere Andre Rouvoet, Robert-Jan Spruyt en Gert-Jan Segers over de toekomst van de christelijke politiek. Het debat is live te volgen op eo.nl/geloven.


Foto: ANP
Bron: Trouw- de Verdieping woensdag 22 september 2013

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

‘Mensen vragen mij weleens of ik geen predikant had moeten worden’

Advocaat Asia Bibi gevlucht naar Nederland

Advocaat Asia Bibi gevlucht naar Nederland

Diverse politieke partijen willen ook Asia onderkomen bieden in Nederland

5 november 2018
Echtgenoot Asia Bibi vraagt Groot-Brittannië om asiel

Echtgenoot Asia Bibi vraagt Groot-Brittannië om asiel

Huidige situatie te gevaarlijk

5 november 2018