Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Duitse Kerk scherpt misbruikregels aan

in Nieuws

De Rooms-Katholieke Kerk in Duitsland heeft de regels tegen seksueel misbruik aangescherpt. Zo mogen daders niet in de geestelijke verzorging terugkeren als dat gevaar oplevert voor minderjarigen of voor kwetsbare volwassen personen.

De Rooms-Katholieke Kerk in Duitsland heeft de regels tegen seksueel misbruik aangescherpt. Zo mogen daders niet in de geestelijke verzorging terugkeren als dat gevaar oplevert voor minderjarigen of voor kwetsbare volwassen personen. Ook is terugkeer uitgesloten als die "aanstoot geeft''. Dit laatste moet in het individuele geval worden getoetst.

Dit heeft de bisschoppenconferentie maandag bekendgemaakt. Tot de beschermde personen behoren niet langer alleen minderjarigen, maar ook volwassen gehandicapten, psychiatrisch patiënten, zieken en ouderen. De kerk maakt duidelijk dat haar medewerkers onder zowel het kerkelijk als het wereldlijk recht vallen.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

7 misverstanden over seksverslaving

7 misverstanden over seksverslaving

'Doe niet alsof kijken naar porno geen kwaad kan'

Miriam Duijf

‘Mijn dochter raakte zwanger op haar 14e’

‘Mijn dochter raakte zwanger op haar 14e’

‘Ze gooide niet alleen haar eigen toekomst om, maar ook die van mij’

Praten over seks: hoe doe je dat goed?

Praten over seks: hoe doe je dat goed?

Nieuw boek roept op tot maatschappelijk debat

Rachèl Koopman

seksualiteit 23 maart 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’