Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bijbels stadje ontdekt aan het Meer van Galilea

in Nieuws

Aan de noordwestelijke kust van het Meer van Galilea is een stadje van meer dan 2000 jaar oud ontdekt door archeologen. Waarschijnlijk gaat het om de Bijbelse stad Dalmanuta, die beschreven wordt in het evangelie van Markus.

Het stadje wordt beschreven in de Bijbel als de plaats waar Jezus heen reisde na de wonderbaarlijke spijziging, toen hij 4000 mensen te eten gaf met slechts een paar broden en vissen. Dat stelt Ken Dark van de University of Reading in Engeland, wiens team het stadje ontdekte tijdens een veldonderzoek.
 
De ontdekking kan gerelateerd worden aan de boot die in 1986 werd ontdekt aan de kustlijn van de plaats. Deze boot is ook ongeveer 2000 jaar oud en is het meest bekende artefact dat kan worden geassocieerd met het gebied. Door de ontdekking van het stadje kan er nieuwe informatie over de omgeving worden verzameld.
 
 
Bron & foto: LiveScience

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Op zoek naar de vergeten volken van het Midden-Oosten

Op zoek naar de vergeten volken van het Midden-Oosten

Van Nablus naar Ninevé: Aflevering 2 bij de Mandeeërs

christendom
'Vraag om vrede voor Jeruzalem'

'Vraag om vrede voor Jeruzalem'

Vrede in het Midden-Oosten lijkt verder weg dan ooit.

Israël
Groeiend aantal Joden vraagt naar Bijbel

Groeiend aantal Joden vraagt naar Bijbel

Een groeiend aantal Joden uit heel de wereld vraagt nu om Bijbels aan de organisatie Israël en de Bijbel. Dat schrijft IB Magazine, zo meldt...

jodendom

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips