Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bijbels stadje ontdekt aan het Meer van Galilea

in Nieuws

Aan de noordwestelijke kust van het Meer van Galilea is een stadje van meer dan 2000 jaar oud ontdekt door archeologen. Waarschijnlijk gaat het om de Bijbelse stad Dalmanuta, die beschreven wordt in het evangelie van Markus.

Het stadje wordt beschreven in de Bijbel als de plaats waar Jezus heen reisde na de wonderbaarlijke spijziging, toen hij 4000 mensen te eten gaf met slechts een paar broden en vissen. Dat stelt Ken Dark van de University of Reading in Engeland, wiens team het stadje ontdekte tijdens een veldonderzoek.
 
De ontdekking kan gerelateerd worden aan de boot die in 1986 werd ontdekt aan de kustlijn van de plaats. Deze boot is ook ongeveer 2000 jaar oud en is het meest bekende artefact dat kan worden geassocieerd met het gebied. Door de ontdekking van het stadje kan er nieuwe informatie over de omgeving worden verzameld.
 
 
Bron & foto: LiveScience

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Les in genade

Les in genade

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer

Arie van der Veer

Vragen over de heilige Geest

Vragen over de heilige Geest

Vandaag vieren we Pinksteren. Niet iedereen weet tegenwoordig nog wat dat feest inhoudt en betekent. Deze keer zal ik het nog eens op een eenvoudige...

Arie van der Veer

Onze Vader in NBV op 3 punten aangepast

Onze Vader in NBV op 3 punten aangepast

Verbeterde versie voorgelegd aan publiek

bijbel 15 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’