Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Beesd eert Abraham Kuyper

in Nieuws

Abraham Kuyper kwam 150 jaar geleden als pas afgestudeerd predikant naar Beesd. Het Betuwse dorp besteedt volop aandacht aan zijn beroemde inwoner. Tegenover de Sint-Pieterskerk staat de pastorie waarin Abraham Kuyper van 1863 tot 1867 woonde.

Abraham Kuyper kwam 150 jaar geleden als pas afgestudeerd predikant naar Beesd. Het Betuwse dorp besteedt volop aandacht aan zijn beroemde inwoner.

Tegenover de Sint-Pieterskerk staat de pastorie waarin Abraham Kuyper van 1863 tot 1867 woonde. Het is een prachtig pand, dat dateert uit de achttiende eeuw. Van de voornaamheid van de dorpspredikant getuigt ook de grote tuin erachter. De reus­achtige paardenkastanje stond er al in de tijd van Kuyper, en hij zal er beslist weleens onder hebben gezeten.

 

Lees verder bij het Reformatorisch Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Meer hulpvragen bij Reformatorisch Meldpunt

Meer hulpvragen bij Reformatorisch Meldpunt

Aantal meldingen stijgt met 25 procent

Tirza van der Graaf

17 mei 2018
Op pad in de christelijke bubbel

Op pad in de christelijke bubbel

Van dorpshuis tot theater in Reimerswaal

Sjoerd Wielenga

Rechter Vergunst hekelt 'ons-kent-ons' in de kerk

Rechter Vergunst hekelt 'ons-kent-ons' in de kerk

'Ik vind het opvallend dat een klager zelden gelijk krijgt van een synode'

Sjoerd Wielenga

6 september 2017