Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Archeologen vinden goudschat in Jeruzalem

in Christelijk Nieuws

Israëlische archeologen hebben naar eigen zeggen een goudschat ontdekt in de Oude Stad van Jeruzalem. Het gaat om 36 gouden en zilveren munten en een groot gouden medaillon uit de 7e eeuw. De schat is gevonden aan de voet van de Tempelberg, vertelde hoofdonderzoekster Eilat Mazar maandag.

Het medaillon van 10 centimeter heeft volgens Mazar waarschijnlijk ter versiering gediend van een Thora-rol, vertelde ze The Jerusalem Post.

De archeologische opgravingen bij de Tempelberg liggen erg gevoelig, onder meer omdat de Al-Aqsamoskee daar staat. Dat is een islamitisch heiligdom. De Tempelberg is voor zowel het christendom, het jodendom als de islam een belangrijke plek.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons