Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Alcohol in de kerk: Twee biertjes graag!

Wijn en bier moet het Christendom promoten

in Nieuws

Steeds meer kerken in Nieuw-Zeeland zetten wijn en bier in om het evangelie te promoten. Alcohol moet niet gezien worden als iets van de seculiere cultuur maar het is een ideaal middel om de kloof tussen kerk en samenleving te verminderen.

De Presbyteriaanse kerk in Nieuw-Zeeland organiseert sinds kort zogeheten ‘Bier en barbecue-diensten’ en ‘Wijn en Theologie-avonden’. Hiermee wil de kerk nieuwe leden aantrekken. “Het doel van de kerken is om het Christendom minder ongewoon te maken en om toegankelijker te zijn voor de buitenwereld,” aldus onderzoeker Troughton in The Christian Post.
  
De religie-expert bracht onlangs een rapport uit waaruit blijkt dat er een belangrijke verandering gaande is die zich stapsgewijs voordoet. “Kerken krijgen een andere houding ten opzichte van alcohol. Hoewel de kerk de gevaren van alcohol nog steeds in het oog houdt, wordt alcohol niet langer als kernprobleem beschouwd.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Kerkplanters emotioneel stabieler dan predikanten'

'Kerkplanters emotioneel stabieler dan predikanten'

En er zijn meer psychologische verschillen, blijkt uit nieuw onderzoek

Sjoerd Wielenga

kerk
"Zonder uitnodiging komt niemand naar de kerk"

"Zonder uitnodiging komt niemand naar de kerk"

Interview met bedenker van Kerkproeverij: Michael Harvey

KlaasJan Baas

kerk
Franse christenen willen nog meer kerken

Franse christenen willen nog meer kerken

'Er moeten er nog 4200 bijkomen'

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans