Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Alcohol in de kerk: Twee biertjes graag!

Wijn en bier moet het Christendom promoten

in Nieuws

Steeds meer kerken in Nieuw-Zeeland zetten wijn en bier in om het evangelie te promoten. Alcohol moet niet gezien worden als iets van de seculiere cultuur maar het is een ideaal middel om de kloof tussen kerk en samenleving te verminderen.

De Presbyteriaanse kerk in Nieuw-Zeeland organiseert sinds kort zogeheten ‘Bier en barbecue-diensten’ en ‘Wijn en Theologie-avonden’. Hiermee wil de kerk nieuwe leden aantrekken. “Het doel van de kerken is om het Christendom minder ongewoon te maken en om toegankelijker te zijn voor de buitenwereld,” aldus onderzoeker Troughton in The Christian Post.
  
De religie-expert bracht onlangs een rapport uit waaruit blijkt dat er een belangrijke verandering gaande is die zich stapsgewijs voordoet. “Kerken krijgen een andere houding ten opzichte van alcohol. Hoewel de kerk de gevaren van alcohol nog steeds in het oog houdt, wordt alcohol niet langer als kernprobleem beschouwd.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Weer zo'n wonderbaarlijke bekering in een vliegtuig...

Weer zo'n wonderbaarlijke bekering in een vliegtuig...

Blog van Tim van Wijngaarden

TimZingt

BEAM organiseert webinar voor jeugdleiders

BEAM organiseert webinar voor jeugdleiders

Hoe houd je jongeren enthousiast over het geloof?

christelijke... 11 april 2018
IkzoekGod.nl lanceert een e-cursus voor pasbekeerden

IkzoekGod.nl lanceert een e-cursus voor pasbekeerden

Cursus geeft achtergrondinformatie en tips

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’