Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'ABBA was succesvol door goddeloosheid'

Afwezigheid van religie is voedingsbodem voor creativiteit in Zweden

in Nieuws

Volgens Björn Ulvaeus, één van de B’s van de voormalige popgroep ABBA, kan het succes van de Zweedse band verklaard worden door hun ‘goddeloosheid’.

Dat vertelt Ulvaeus in een interview met het Zweedse weblog Speakeasy. Volgens de 68-jarige zanger is de afwezigheid van religie een voedingsbodem voor creativiteit. “Zweden is een open, liberaal, seculier en democratisch land. We kijken vooruit en weigeren ons te laten tegenhouden door bijvoorbeeld religie,” aldus de zanger.
 
Ulveaus stelt dat religie de wortel is van veel ellende in de wereld en dat er te weinig kritiek op wordt gegeven. ABBA maakte in liederen nooit een serieus politiek statement en dat is volgens Ulvaeus de reden dat de band zo succesvol is geworden.

Bron: ND

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Atheïsme neemt in rap tempo af in Oost-Europa

Atheïsme neemt in rap tempo af in Oost-Europa

Geloof weer onderdeel identiteit Oost-Europeanen

Dit is 'Rot op met je religie'

Dit is 'Rot op met je religie'

Preview van de spanningen in nieuwe serie

Helft Nederlanders: geloof niet openbaar uitdragen

Helft Nederlanders: geloof niet openbaar uitdragen

Een op de drie Nederlanders heeft last van stress die veroorzaakt wordt door spanning tussen gelovigen en ongelovigen. Dit blijkt uit onderzoek van...