Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

500 wereldburgers die werkelijk verschil maken

Het Goot 500 magazine is uit

De Quote 500 heeft er een concurrent bij: De Goot 500. Dit keer geen lijst van de rijkste Nederlanders, maar een lijst met daarin 500 wereldburgers die werkelijk een verschil hebben gemaakt. Mensen die rechtbrengen.

De Goot 500 is een initiatief van Tear en is samengesteld via crowdsourcing. Waarbij ‘het publiek’ honderden namen en verhalen heeft aangeleverd bij de redactie van het magazine. Aangevuld met nominaties van de lokale partners uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika, had de redactie een groslijst met namen waaruit vervolgens een selectie is gemaakt.
 
De redactie van de Goot 500 hoopt dat magazine de lezers inspireert en activeert . Zo schrijf hoofdredacteur Reinier Sonneveld in zijn editorial: “We hopen daarom dat deze lijst je gaat aanzetten tot meer opmerkzaamheid. Om, als het goede je vindt, het niet voorde deur te laten wachten, maar het welkom te heten en binnen te laten. Het goede komt op de gekste momenten. Sommigen zeggen zelfs dat het komt als een dief in de nacht”.
 
Een voorproefje bekijken van het goot 500 magazine en het aanvragen van het magazine kan op de website van Goot 500.
 
Op 1 en 2 november komen 20 rechtbrengers vanuit de hele wereld naar het ‘Tears Goot 500 Event’. Tijdens dit event staan vragen als ‘Wat doet gerechtigheid ertoe?’ en ‘Hoe richten we kerken meer op gerechtigheid?’
Meer info over het event is hier te vinden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'De kruisvaarder en de sultan': 5e Kruistocht eindigt in geweld

'De kruisvaarder en de sultan': 5e Kruistocht eindigt in geweld

Vrijdag, 21.10 uur, NPO 2

21 september 2018
'Het Familiediner' met aangever Marcel: 'Ik kijk liever vooruit'

'Het Familiediner' met aangever Marcel: 'Ik kijk liever vooruit'

Donderdag, 22.20 uur, NPO 1

20 september 2018
Dolf van de Vegte: 'God is onze enige hoop'

Dolf van de Vegte: 'God is onze enige hoop'

Slechte uitslag punctie voor directeur Family7

Miriam Duijf

20 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan