Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Samenwerking moslims en christenen Nigeria

Religieuze leiders doen oproep om vernietigde kerken en moskeeën opnieuw op te bouwen.

in Nieuws

Katholieke en islamitische leiders uit Centraal-Nigeria hebben gelovigen opgeroepen om samen vernietigde kerken en moskeeën opnieuw op te bouwen. Volgens de leiders zijn beide gemeenschappen in de afgelopen tien jaar uit elkaar gegroeid, vanwege een grote serie incidenten.

De oproep kwam van de aartsbisschop Mgr. Ignatius Kaigama en sjeik Balarabe Daoud. Hierbij refereerden zij naar de periode waarin moslims en christenen in Nigeria vreedzaam met elkaar samenleefden. “Het moment is aangebroken om die polarisering en verdeeldheid, als gevolg van etnische en religieuze verschillen, te overwinnen”, aldus de religieuze leiders.

Nigeria staat 13e in de Open Doors ranglijst van de christenvervolging. In het afgelopen jaar werden meer dan 1.000 christenen vermoord. Met name in het noorden van Nigeria heeft de Kerk het zwaar door de invloed van de islam. Met name de extremistische organisatie Boko Haram pleegt veel aanslagen.

Bron: Kerknet, Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke organisaties openen meldpunt christenvervolging

christenvervolging| Christelijke organisaties openen meldpunt christenvervolging

‘Allochtone christenen kunnen het in Nederland heel moeilijk hebben’

27 November 2018
'Het is te onveilig voor Asia Bibi om in Pakistan te blijven'

Asia Bibi| 'Het is te onveilig voor Asia Bibi om in Pakistan te blijven'

Moslims blijven oproepen haar te doden

16 November 2018
Sevi liet zich in het geheim dopen

christenvervolging| Sevi liet zich in het geheim dopen

‘Soms denk ik: heb ik het goede gekozen?’

Tirza van der Graaf

12 November 2018