Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Russische priester doodgestoken

in Christelijk Nieuws

De Russisch-orthodoxe priester Pavel Adelgejm, die bekend stond om zijn kritiek op zijn kerk, is dinsdag doodgestoken in het noordwesten van Rusland.

De politie heeft een 27-jarige man aangehouden. Hij stak zichzelf na zijn arrestatie en ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk wat zijn motief was.

Adelgejm (75) uitte onder meer kritiek op het proces tegen de vrouwenband Pussy Riot. Ook riep de priester gelovigen op homoseksuelen te accepteren en benadrukte hij dat het de taak van de Russische overheid is om homohuwelijken mogelijk te maken. In de tijd van de Sovjet-Unie zat hij als dissident vast.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons