Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Restauratie Geboortekerk Bethlehem van start

Historisch kerkgebouw verkeert in slechte staat

in Nieuws

Na jaren van onderhandelingen begint binnenkort de restauratie van de geboortekerk in Bethlehem. Het kerkgebouw werd in 2012 door Unesco erkend als Werelderfgoed van de Mensheid. Maar het kerkgebouw verkeert in slechte staat.

(imported body)

Na jaren van onderhandelingen begint binnenkort de restauratie van de geboortekerk in Bethlehem. Het kerkgebouw werd in 2012 door Unesco erkend als Werelderfgoed van de Mensheid.

Maar het belangrijke historische kerkgebouw verkeert, mee door een gebrek aan eensgezindheid, in slechte staat. Het dak van de kerk werd al zeshonderd jaar niet meer gerenoveerd, stucwerk valt van de muren en op verschillende plaatsen is er ernstige vochtinsijpeling.

De Custodie van het Heilige Land, die voor de katholieke kerk verantwoordelijk is voor het beheer van heilige plaatsen, bevestigt de ondertekening van een akkoord tussen de verschillende kerkgemeenschappen die de geboortekerk beheren en de Palestijnse overheid. Dankzij een voorakkoord werd vooraf al voorstudie gemaakt van de kosten en de nodige werken. Er vonden tevens herstellingen plaats in het aanpalende Catherinaklooster.

In de eerste fase van de restauratie worden de vensters van de basiliek vernieuwd. Later volgen het dak en de andere nodige werken. De geboortekerk wordt dagelijks door minstens 10.000 pelgrims bezocht. Volgens de Custodie blijft het heiligdom ook tijdens de werken voor pelgrims en toeristen toegankelijk.

Bron: Kerknet

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

‘Ik ben helemaal klaar met kerken die continu ‘namens God’ praten’

kerk 19 mei 2018
De zondag van een blije kerkganger

De zondag van een blije kerkganger

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Ook kerken moeten straks voldoen aan de nieuwe privacywet

Ook kerken moeten straks voldoen aan de nieuwe privacywet

Maar zijn ze er wel klaar voor?

Joëlle Post

kerk 18 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’