Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Religie teveel in een hokje?

Leef je Geloof-radio ontvangt bijzonder hoogleraar Sophie van Bijsterveld

in Nieuws

Zaterdag is hoogleraar en Eerste Kamerlid Sophie van Bijsterveld te gast in de zomerserie van het EO-radioprogramma ‘Leef je Geloof’. In deze serie vertellen markante christenen vertellen hoe zij hun geloof beleven. Van Bijsterveld schreef als bijzonder hoogleraar regelmatig kritische stukken over het ‘geloof achter de voordeur’.

Religie wordt teveel in een hokje gezet, vindt Van Bijsterveld. Als bijzonder hoogleraar religie, staat en samenleving bij de Tilburg University verzette ze zich onder andere tegen de uitspraak van het Europees Hof over het vrouwenstandpunt van de SGP. Religie kan volgens haar niet alleen maar in het privéleven, maar heeft altijd consequenties in het maatschappelijke en publieke leven.
 
Naast haar functie als bijzonder hoogleraar, is van Bijsterveld lid van de Eerste Kamer namens het CDA. Tegelijkertijd schrijft ze op dit moment een boek over het tweehonderdjarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Hoe krijgt ze dit allemaal voor elkaar en hoe leeft ze haar eigen geloof? Vragen die ongetwijfeld langs zullen komen in ‘Leef je Geloof’.

Beluister het interview

Genomineerd voor award 
In het tweede uur van het radioprogramma is Elise Mannah als Zomerzanger te gast. Afgelopen donderdag werd bekend dat ze drie keer genomineerd is voor een Zilveren Duif Award: twee keer voor ‘beste album’ en één keer voor ‘beste lied’.

Elisa Mannah bij 'Leef je Geloof'

Leef je geloof, zaterdagmiddag 31 augustus vanaf 12 uur op Radio 5

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 20)

Bart van Delen

christelijke... 14 mei 2018
Thuiskoks tegen chef-koks in kookwedstrijd 'The Chefs' Line'

Thuiskoks tegen chef-koks in kookwedstrijd 'The Chefs' Line'

Jurylid 24Kitchen te gast in 'Open Huis', 14.00 uur, NPO Radio 5

christelijke... 14 mei 2018
Het kan je buurman zijn

Het kan je buurman zijn

Een gewoon persoon met een bijzonder verhaal

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’