Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

President Indonesië vreest religieus geweld

Human Rights Watch: Sommige kabinetsleden moedigen geweld aan

in Christelijk Nieuws

De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono heeft vrijdag zijn bezorgdheid geuit over de toename van geweld tegen religieuze minderheden, zoals christenen.

Indonesië is het land met de grootste moslimbevolking. Ongeveer 90 procent van de bevolking beschouwt zichzelf als moslim. Sinds 2002 worden minderheden als christenen, sjiitische moslims en aanhangers van Ahmadiyah, een islamitische sekte, steeds vaker aangevallen door radicale soennitische moslims die banden hebben met al-Qaeda.

Volgens de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch waren er in 2012 zeker 260 incidenten in Indonesië waarbij religieuze minderheden werden aangevallen. De organisatie zegt dat sommige kabinetsleden dit geweld aanmoedigen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons