Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus zoekt toenadering tot moslims

Paus hecht aan de dialoog en samenwerking met moslims

in Nieuws

Volgens de Britse bisschop Kevin McDonald heeft de paus met zijn recente Ramadanbrief aan de moslims en zijn groet van zondag, waarin hij christenen en moslims aanspoorde tot meer wederzijds respect, een krachtig signaal gegeven.

Volgens de Britse bisschop Kevin McDonald (foto), de verantwoordelijke voor de interreligieuze dialoog van de bisschoppen van Engeland en Wales, heeft de paus met zijn recente Ramadanbrief aan de moslims en zijn groet van zondag, waarin hij christenen en moslims aanspoorde tot meer wederzijds respect, een krachtig signaal gegeven.
 
Het Vaticaan stuurt traditioneel een boodschap met een groet naar de moslims en andere geloofsgemeenschappen, naar aanleiding van belangrijke feesten.
 
Die boodschappen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog. Deze keer werd de boodschap echter persoonlijk door de nieuwe paus getekend. Dat lijkt een detail, maar het is wel de uitdrukking van het belang dat de paus hecht aan de dialoog en samenwerking met moslims.
 
Bron: Kerknet.be

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018
Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

'We willen duidelijk maken dat Pegida niet het Nederlandse volk vertegenwoordigt'

30 mei 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

18 mei 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan