Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus komt met tweede encycliek

Encycliek gaat uit naar armoede, als aanzet om vrij te zijn voor God

in Christelijk Nieuws

Volgens het populaire Italiaanse weekblad Panorama werkt paus Franciscus aan een tweede encycliek. Die zou de naam Beati pauperes (Zalig de armen) krijgen. De titel verwijst naar de Bergrede uit het vijfde hoofdstuk van het evangelie van Matteüs.

(imported body)

De paus publiceerde eerder dit jaar de encycliek Lumen fidei. Maar dat document werd nog grotendeels door zijn voorganger geschreven. Volgens Panorama is geen publicatiedatum van de encycliek bepaald. Benedictus XVI publiceerde er min of meer jaarlijks een.
 
Volgens Panorama staat de tweede encycliek niet zozeer in het teken van materiële armoede. De aandacht zou uitgaan naar het aspect armoede, als aanzet om vrij te zijn voor God.
 
Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons