Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Orthodoxe jood aangeklaagd om spionage

Man zou spioneren voor Iran

in Christelijk Nieuws

Justitie in Jeruzalem heeft een 46-jarige orthodoxe jood in staat van beschuldiging gesteld wegens spionage voor Iran. De man was naar Berlijn gereisd om daar bij de Iraanse ambassade zijn diensten aan te bieden. Hij wilde informatie verzamelen voor de islamitische republiek en "een zionist doden", aldus de Israëlische politie donderdag.

De man is lid van de orthodoxe groep Neturei Karta, die gekant is tegen het bestaan van de staat Israël en het politieke zionisme. De groepering vindt dat de Joden op de messias hadden moeten wachten. Iraanse hoogwaardigheidsbekleders als ex-president Mahmud Ahmadinejad hebben op hun beurt vaak gedreigd met de vernietiging van Israël.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons