Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nieuw bronzen Christusbeeld is 33 meter

Ontwerper hoopt dat er 'plaats' is voor beeld in Rusland

in Mediatips

De Russische beeldhouwer Zurab Tsereteli, tevens voorzitter van de Russische Academie voor Schone Kunsten, heeft het grootste bronzen Christusbeeld gemaakt.

De hoogte van het Christusbeeld bedraagt 33 meter, overeenkomstig het aantal jaren dat Christus heeft geleefd. De sokkel is 50 meter hoog, waardoor de totale hoogte 83 meter bedraagt. Daarmee is het Christusbeeld vijf meter hoger dan het Christusbeeld van Lissabon, dat als het hoogste van Europa werd beschouwd. Tsereteli hoopt dat in Rusland een geschikte plaats wordt gevonden voor zijn bronzen beeld.

De kunstenaar is het meest bekend om het ontwerp voor de Christus Verlosserkathedraal in Moskou. Deze kerk herrees op de plek waar eerder de kathedraal stond die in opdracht van Stalin werd gesloopt ten tijde van het communistisch regime.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons