Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Moslims beschermen kerk in Egypte

"Hoop voor de terugkeer van compassie en waardigheid"

in Nieuws

Een virale foto op Twitter laat zien hoe 20 moslims, hand in hand, een katholieke kathedraal in Egypte beschermen. Naar verluidt beschermden zij de kerk tegen vandalisme en aanvallen, terwijl kerkgangers een mis bijwoonden. Het beeld kreeg een grote hoeveelheid media-aandacht, nadat deze werd 'getweet' door een redacteur van het nationale katholieke tijdschrift 'America'.

De foto werd meer dan 600 keer 'geretweet' en riep vele reacties op. "Hoop voor de terugkeer van compassie en waardigheid", noemde een gebruiker op Twitter. Naast de vele hoopvolle en positieve reacties bleven velen ook sceptisch over de situatie in Egypte. Zij refereerden aan de tientallen kerken die in de afgelopen weken door de Moslim Broederschap werden aangevallen. "De vreedzame acties van sommigen nemen de acties van anderen niet weg", luidde een reactie.

Spanningen tussen christenen en aanhangers van de Moslim Broederschap liepen hoog op na de afzetting van de Egyptische president Mohamed Morsi in juli. Sommige Islamitische militanten gaven de christelijke bevolking de schuld voor het bijdragen aan de afzetting en riepen op om wraak te nemen. Dit leidde tot aanvallen op christelijke kerken, buurten, scholen en gemeenschappen.

Foto: Twitter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’