Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerkklok in Frankrijk valt naar beneden tijdens dienst

Slijtage klokkenstoel brengt luidklok van 1000 kilo ten val

in Nieuws

In Frankrijk is zondagochtend tijdens een viering in een kerk een kerkklok uit de toren gevallen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. Niemand raakte gewond, maar de kerkgangers in het dorp Saint-Pierre-du-Champ kregen de schrik van hun leven.

Gelukkig werd de luidklok van 1000 kilo door het plafond opgevangen. De kerkgangers werden alleen getroffen door wat loskomend pleisterwerk. Volgens de Franse omroep RTL is de klok gevallen vanwege slijtage van de klokkenstoel, een stellage van dikke houten balken. De klok werd eind jaren dertig opgehangen en slaat elk heel en half uur.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Bill Hybels beschuldigd van seksueel onacceptabel gedrag

Bill Hybels beschuldigd van seksueel onacceptabel gedrag

Oudstenraad weerspreekt de aantijgingen na onderzoek

kerk
Kerken ruimen zwerfafval op in de buurt

Kerken ruimen zwerfafval op in de buurt

Landelijke Opschoondag biedt kans om zichtbaar te zijn in de wijk

Joëlle Post

kerk
Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Andrew Peterson biedt excuus aan voor muziekvideo 'Is He worthy?'

Gert-Jan Schaap

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans