Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Jezus-fresco verprutser wordt steenrijk

in Mediatips

Bijna een jaar nadat Cecilia Gimenez een fresco van Jezus verpestte in het kleine plaatsje Borja in Spanje, blijkt de rampzalige restauratie zeer gunstig voor haar uit te pakken.

De vrouw Cecilia Gimenez heeft een lucratieve merchandising deal aangeboden gekregen. Een bedrijf gaat het gezicht van haar mislukte Jezus schepsel gebruiken op t-shirts, servies, ansichtkaarten en nog veel meer prullaria.

De kunstenares zal 49 procent van de winst ontvangen. Ook het dorp plukt de vruchten van de uitglijder van Giminez die het kunstwerk bekend als 'Ecce Homo', zodanig verpestte dat Jezus er als 'een aap' uitzag. Meer dan 40.000 mensen bezochten door het euvel, de kerk om het werkje te aanschouwen. Dit leverde de plaatselijke middenstand flink wat geld op.

 

Bron: AP/IKON

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons