Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Israëlische soldaten feesten met Palestijnen

Legerleiding kan het voorval niet waarderen

in Christelijk Nieuws

Israëlische soldaten zijn door hun legerleiding gestraft nadat ze maandag tijdens patrouille in Hebron met Palestijnen dansten. De Israëlische voorbijgangers hoorden de Zuid-Koreaanse wereldhit 'Gangnam style' door de boxen klinken, waarop ze vervolgens de club binnen gingen om samen met de feestvierende Palestijnen te dansen.

Op de videobeelden is te zien hoe een volledig bewapende Israëlische soldaat in uniform op de schouders van een Palestijnse feestganger zit. Een andere soldaat viert feest op het podium.

Ondanks de feestlijke beelden, te midden van een plaats waar joden en palestijnen elkaar vaak in de haren vliegen, tilt de Israëlische legerleiding zwaar aan het voorval. De dansende soldaten worden disciplinair gestraft omdat ze zich aan 'onnodig gevaar' hebben blootgesteld.
 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/9boSJdZ8gFQ?rel=0" frameborder="0" width="420" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons