Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Israël laat Palestijnse gevangenen vrij

Sommige gevangenen al meer dan 20 jaar in cel

in Nieuws

Israël heeft dinsdag de eerste 26 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Geblindeerde busjes vervoerden de Palestijnen naar de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, waar ze als helden werden onthaald. Dat meldde de BBC.

De Israëlische autoriteiten besloten de gevangenen laat op de avond te laten gaan, om te voorkomen dat de vrijlating een spektakel zou worden. Ondanks het late uur demonstreerden kleine groepjes mensen buiten de gevangenis. Sommige gevangenen zaten vast voor moord en worden door de Israëli's gezien als terroristen.

Aan de Palestijnse zijde werd juist opgetogen gereageerd op de vrijlating. Familie en vrienden van de ex-gedetineerden hadden zich verzameld bij de grensovergangen. Sommige van de Palestijnen hadden meer dan 20 jaar doorgebracht in een Israëlische cel.

bron & foto ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Dit is Israëls meest controversiële film

Dit is Israëls meest controversiële film

‘A New Spirit’ draait om geloof in Jezus als Messias: bekijk de trailer

Gert-Jan Schaap

Israël
Eeuwenoude zegel gevonden in Jeruzalem

Eeuwenoude zegel gevonden in Jeruzalem

2700 jaar oude zegel was van gouverneur van de stad

Tirza van der Graaf

Israël
Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël

Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël

"Moeten we als Nederland hetzelfde doen?"

Nathalie van 't Slot

Israël

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips