Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Heropening rechtzaak Jezus afgewezen

in Nieuws

De wens van de Keniaanse advocaat Dola Indidis, om het proces tegen Jezus bij het Internationaal Strafhof in Den Haag te heroverwegen, is afgewezen. Dat meldt de website Legal Cheek. Volgens de advocaat werden de rechten van de mens geschonden door de selectieve en kwaadwillige vervolging van Jezus.

Volgens Indidis is Italië nog steeds verantwoordelijk voor het kruisigen van Jezus. Het Internationaal Strafhof zal de zaak echter niet behandelen. "Zelfs theoretisch gezien is het niet mogelijk, want het Strafhof is alleen bevoegd tussen twee staten", aldus woordvoerder op de juridische website Legal Cheek.

Indidis blijft echter hoopvol: "Ik weet zeker dat we een grote kans van slagen hebben. Ik hoop wel dat het nog lukt voor mijn dood."

Bekijk hier een interview met de Keniaanse advocaat.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/XIvFXrVAyhg" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

6 vragen over Jezus: Wie was Hij?

6 vragen over Jezus: Wie was Hij?

Was Hij getrouwd? En was Hij eigenlijk wit of zwart?

Welke boodschap heeft Pasen voor jou?

Welke boodschap heeft Pasen voor jou?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans

De doop van ex-imam Oumar Berete

De doop van ex-imam Oumar Berete

Opgetild naar het licht

Gert-Jan Schaap

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’