Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Grote' archeologische vondst voor christendom

Kistje gevonden nabij kerk in Turkije

in Nieuws

In Turkije is vlak bij een kerk een stenen kistje gevonden met daarin twee kruizen gegraveerd. De archeologen vermoeden dat het om één van de belangrijkste archeologische vondsten binnen het christendom gaat.

(imported body)

De opgravingen vinden al vanaf 2009 plaats door een team van archeologen. Waar voorheen skeletten, een graftombe en een romeins bathuis werden opgegraven, is nu dus een kistje gevonden in het Turkse plaatsje Sinop bij de Balatlar kerk. Deze kerk is gebouwd in het jaar 640 en de ruïne trekt veel toeristen. De burgemeester van Sinop is blij met de ontdekking.

Wat er precies in het stenen kistje zit, is nog niet bekend. Het is overgebracht naar een laboratorium, waar het verder zal worden onderzocht. De onderzoekers sluiten een stukje van het kruis waaraan Jezus stierf niet uit.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Kunnen wetenschappers bepalen of God bestaat?

Kunnen wetenschappers bepalen of God bestaat?

Geloof is geen kwestie van wetenschap

Marinus de Jong

Maakt de techniek ons ‘goddelijk’?

Maakt de techniek ons ‘goddelijk’?

Reinier Sonneveld en Nando Kasteleijn in debat tijdens het 'NieuwLicht Café'

geloof en... 31 mei 2018
‘Geloof in God is biologisch verklaarbaar’

‘Geloof in God is biologisch verklaarbaar’

Maar maakt dat Hem ongeloofwaardig?

Marinus de Jong

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’