Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Grote' archeologische vondst voor christendom

Kistje gevonden nabij kerk in Turkije

in Nieuws

In Turkije is vlak bij een kerk een stenen kistje gevonden met daarin twee kruizen gegraveerd. De archeologen vermoeden dat het om één van de belangrijkste archeologische vondsten binnen het christendom gaat.

(imported body)

De opgravingen vinden al vanaf 2009 plaats door een team van archeologen. Waar voorheen skeletten, een graftombe en een romeins bathuis werden opgegraven, is nu dus een kistje gevonden in het Turkse plaatsje Sinop bij de Balatlar kerk. Deze kerk is gebouwd in het jaar 640 en de ruïne trekt veel toeristen. De burgemeester van Sinop is blij met de ontdekking.

Wat er precies in het stenen kistje zit, is nog niet bekend. Het is overgebracht naar een laboratorium, waar het verder zal worden onderzocht. De onderzoekers sluiten een stukje van het kruis waaraan Jezus stierf niet uit.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

EO en Jesus.net organiseren hackathon

EO en Jesus.net organiseren hackathon

Binnen 48 uur een idee uitwerken tot een functioneel concept

9 oktober 2018
Beatrice de Graaf openhartig over haar geloof

Beatrice de Graaf openhartig over haar geloof

‘De zegen met open handen ontvangen, is voor mij zo bevrijdend’

Het geheim van Methusalem, Erik Scherder

Prof. dr. Erik Scherder op zoek naar het geheim van Methusalem

Donderdag, 20.25 uur, NPO 2

Mirjam Hollebrandse

6 september 2018