Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Grote' archeologische vondst voor christendom

Kistje gevonden nabij kerk in Turkije

in Nieuws

In Turkije is vlak bij een kerk een stenen kistje gevonden met daarin twee kruizen gegraveerd. De archeologen vermoeden dat het om één van de belangrijkste archeologische vondsten binnen het christendom gaat.

(imported body)

De opgravingen vinden al vanaf 2009 plaats door een team van archeologen. Waar voorheen skeletten, een graftombe en een romeins bathuis werden opgegraven, is nu dus een kistje gevonden in het Turkse plaatsje Sinop bij de Balatlar kerk. Deze kerk is gebouwd in het jaar 640 en de ruïne trekt veel toeristen. De burgemeester van Sinop is blij met de ontdekking.

Wat er precies in het stenen kistje zit, is nog niet bekend. Het is overgebracht naar een laboratorium, waar het verder zal worden onderzocht. De onderzoekers sluiten een stukje van het kruis waaraan Jezus stierf niet uit.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Het geheim van Methusalem, Erik Scherder

Prof. dr. Erik Scherder op zoek naar het geheim van Methusalem

Donderdag, 20.25 uur, NPO 2

Mirjam Hollebrandse

6 september 2018
Studenten 10 jaar in gesprek op Veritas-forum

Studenten 10 jaar in gesprek op Veritas-forum

Studenten in gesprek over levensvragen

Femke Taale

30 augustus 2018
Erik Scherder beantwoordt 5 vragen over je brein

5 vragen over je brein aan prof. dr. Erik Scherder

‘Geloven is een hersenfunctie, dat kan niet anders’

Mirjam Hollebrandse

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan