Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Gevangen 'Vader Paolo' misschien nog in leven

'Father Paolo Freedom Center' start petitie om helderheid over zaak te krijgen

in Nieuws

De Italiaanse priester en jezuïet Paolo Dall'Oglio (58) maakte jarenlang naam vanuit het Syrische woestijnklooster Mar Mousa. In 'naam van plichtsbesef en waardigheid' voegde hij zich bij de Syrische revolutie voor de vrijheid. Een maand geleden werd hij echter gevangen genomen door Al-Qaeda. En meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten dat hij door de rebellen was gedood. Maandag gaven zij aan dat 'Padre Paolo' toch nog in leven zou kunnen zijn.

Het 'Father Paolo Freedom Center' (FPFC) startte zondag een online petitie om licht over de ontvoering van 'Vader Paolo' te schijnen, om de druk voor zijn vrijlating te verhogen. Op het online campagnenetwerk Avaaz, een online campagnenetwerk dat miljoenen mensen in staat stelt om actie te nemen voor dringende nationale en internationale problemen, kunnen mensen wereldwijd hun stem laten horen.

Het FPFC roept tevens alle personen, groepen of organisaties, die bewijsmateriaal of informatie over Paolo's verdwijning hebben, om deze naar de organisatie of de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) te sturen, om de waarheid over de zaak van Paolo te kunnen achterhalen.

Foto: Twitter 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hebreeën 11 uit Pakistan

Hebreeën 11 uit Pakistan

Blog van Annemarie van Heijningen

Annemarie van Heijningen

Rita werd na bijna 4 jaar bevrijd uit handen IS

Rita werd na bijna 4 jaar bevrijd uit handen IS

Emotioneel weerzien na jarenlange mishandeling en verkrachting

christenvervolgi... 10 april 2018
‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

paus 6 april 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’