Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Gevangen 'Vader Paolo' misschien nog in leven

'Father Paolo Freedom Center' start petitie om helderheid over zaak te krijgen

in Nieuws

De Italiaanse priester en jezuïet Paolo Dall'Oglio (58) maakte jarenlang naam vanuit het Syrische woestijnklooster Mar Mousa. In 'naam van plichtsbesef en waardigheid' voegde hij zich bij de Syrische revolutie voor de vrijheid. Een maand geleden werd hij echter gevangen genomen door Al-Qaeda. En meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten dat hij door de rebellen was gedood. Maandag gaven zij aan dat 'Padre Paolo' toch nog in leven zou kunnen zijn.

Het 'Father Paolo Freedom Center' (FPFC) startte zondag een online petitie om licht over de ontvoering van 'Vader Paolo' te schijnen, om de druk voor zijn vrijlating te verhogen. Op het online campagnenetwerk Avaaz, een online campagnenetwerk dat miljoenen mensen in staat stelt om actie te nemen voor dringende nationale en internationale problemen, kunnen mensen wereldwijd hun stem laten horen.

Het FPFC roept tevens alle personen, groepen of organisaties, die bewijsmateriaal of informatie over Paolo's verdwijning hebben, om deze naar de organisatie of de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) te sturen, om de waarheid over de zaak van Paolo te kunnen achterhalen.

Foto: Twitter 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Amerika legt Turkse ministers sancties op

Amerika legt Turkse ministers sancties op

VS eist vrijlating van dominee Brunson

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Autoriteiten starten officieel onderzoek naar de dood van bisschop Epiphanius

30 juli 2018
Amerikaanse dominee vrijgelaten uit Turkse gevangenis

Amerikaanse dominee vrijgelaten uit Turkse gevangenis

Verenigde Staten eisen volledige vrijlating

26 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’