Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Gelovigen kwaad om film Dorsvloer Vol Confetti

Gereformeerde gemeenschap wil film tegenhouden

in Nieuws

De verfilming van Franca Treurs debuutroman Dorsvloer Vol Confetti stuit op weerstand vanuit de gereformeerde gemeenschap aldus het Algemeen Dagblad (AD). Ook op het boek was na het verschijnen in 2009 veel kritiek. Het verhaal draait om een meisje dat het verstikkende gelovige milieu waarin zij opgroeit wil ontvluchten.

(imported body)

Van Dorsvloer Vol Confetti werden ruim 150 duizend exemplaren verkocht en het boek won in 2010 de Selexyz Debuutprijs. In het verhaal worden bepaalde taboes van het Christelijk geloof doorbroken, iets wat Treur niet in dank werd afgenomen.

De schrijfster begrijpt waar de onvrede vandaan komt. "Er zijn kerkdiensten nagespeeld en er is een scène waarin het heilig avondmaal voorkomt. Daar schrok ik zelfs van, daar rust zo'n taboe op."
Toch weet Franca het te relativeren. "De filmmakers hebben niet de intentie ermee te spotten en verder kun je niet op voorhand met ieders gevoeligheden rekening houden".

Naar aanleiding van haar boek 'Dorsvloer vol confetti' was Franca Treur te gast bij 'Adieu God?'. Bekijk hier het gesprek met Tijs van den Brink over haar 'afscheid' van het geloof.

Franca Treur bij Adieu God?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Ik denk niet dat God bestaat, maar ik hoop het wel'

'Ik denk niet dat God bestaat, maar ik hoop het wel'

'AdieuGod?' met hersenwetenschapper Erik Scherder

Miriam Duijf

26 juni 2018
Maarten Spanjer in 'Adieu God?'

Maarten Spanjer in 'Adieu God?'

'Het leven op aarde is een tranendal'

28 april 2018
Fidan Ekiz in 'Adieu God?'

Fidan Ekiz in 'Adieu God?'

'Ik vind dat er een nieuwe, verlichte koran moet komen'

13 april 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan