Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Freedom Road grote winnaar 168 Film Project

(Re)Moved gaat naar huis met 1 miljoen dollar

in Mediatips

De grote winnaar van het 168 Film Project is Freedom Road. Na 13 keer te zijn genomineerd, sleepte de film zes awards in de wacht. Dit werd afgelopen weekend bekend gemaakt bij het 168 Film Project in Los Angeles.

Hoewel Freedom Road onder andere met de award voor ‘beste internationale film’, ‘beste regie’ en ‘beste actrice' naar huis ging, was (Re)Moved de verrassende winnaar van het festival. De makers van deze korte film wonnen de prijs voor ‘beste film' en gingen naar huis met 1 miljoen dollar.

Freedom Road
Freedom Road, gedraaid in Zuid Afrika, laat het verschil zien tussen rijk en arm en zet de ‘grote zonden’ van moord en marteling af tegen de 'kleine zonden' van woede en alcoholisme als gevolg van de apartheid. De film is gebaseerd op Exodus 30:15 en geeft de prijs aan die moet worden betaald voor verzoening tussen rijk en arm.

Freedom Road Trailer (168 Film Project 2013)

(Re)moved
Deze aangrijpende film gaat over de lange en moeilijke reis van een meisje in een pleegzorgprocedure. De film is gebaseerd op Hebreeën 12:2 waarin Jezus uitlegt waarvoor hij gekomen is en wat hem beweegt om het ‘kruis’ te dragen. In de film besluit Zoe (hoofdpersonage) de prijs voor schaamte en pijn te betalen om zo genezing en herstel te vinden.

ReMoved

168 Film Project 
Het 168 Film Project is een wereldwijd project waarin filmmakers elk jaar een korte film maken naar aanleiding van een bijbeltekst. In slechts 168 uur (zeven dagen) moet het 12-pagina tellende script worden geschreven, de film worden geschoten en worden gemonteerd. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Rick de Gier over de film 'Mary Magdalene'

Rick de Gier over de film 'Mary Magdalene'

'Mooi dat Maria een keer in de schijnwerpers staat'

Rick de Gier

filmrecensies
Ongrijpbare personages in 'Phantom Thread'

Ongrijpbare personages in 'Phantom Thread'

Rick de Gier over nieuwe film van Paul Thomas Anderson

Rick de Gier

filmrecensies
Vanavond op NPO 3: spannende EO-Telefilm 'Get Lost'

Vanavond op NPO 3: spannende EO-Telefilm 'Get Lost'

Dertiger Fem duikt onder na romantisch aanzoek

Bart van Delen

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans