Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Egyptische christenen doelwit van geweld

"Het probleem zijn niet de moslims, maar de extremisten"

in Christelijk Nieuws

Christenen vormen een minderheid in Egypte. In het toenemende geweld wordt ook deze gemeenschap niet gespaard. De kopten zijn bezorgd over hun toekomst en de toekomst van het land. Verslaggever Jan Eikelboom van Nieuwsuur is in de Egyptische plaats Minya.

(imported body)

Deze week zijn tientallen kerken in Egypte verwoest of zwaar beschadigd. In de afgelopen dagen zijn zeven kerken afgebrand. Eikelboom woonde een dienst bij in een van de afgebrande kerken, een protestantse kerk. 


Toen de kerk in brand werd gestoken kwam niemand helpen, noch de politie, noch de brandweer, noch het leger, vertellen gelovigen hem. Alleen moslims uit de buurt staken een hand uit. "Het probleem zijn niet de moslims, maar de extremisten", zegt de dominee van de uitgebrande kerk.


Bron: Nieuwsuur

<object width="352" height="198"><param name="movie" value="http://s.nos.nl/swf/nieuwsuur_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-1792157"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><embed src="http://s.nos.nl/swf/nieuwsuur_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-1792157" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="352" height="198" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always"></embed></object>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De Paulus-bekering van een moslimterrorist

Fundamentalisme| De Paulus-bekering van een moslimterrorist

‘Het feit dat God ook dit soort mensen roept, maakt me stil’

Mirjam Hollebrandse

Geweld in Nigeria

islam en christendom| Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 July 2018
'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Fundamentalisme| 'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

11 December 2017