Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Duitse kerk sluit eerste homohuwelijk

Veel discussie onder de protestanten in Duitsland

in Nieuws

In Duitsland is voor het eerst een homostel ingezegend in de protestantse kerk. Bij onze oosterburen is het homohuwelijk wettelijk niet mogelijk en kunnen homostellen alleen een geregistreerd partnerschap aangaan.

(imported body)

Ook de adoptierechten van homo's zijn niet gelijk aan die van hetero’s. Dat de kerk nu voorloopt op de politiek lijkt opvallend, maar volgens Volker Jung, de president van de regionale kerk, valt homoseksualiteit wel te rijmen met de bijbel.

Onder de protestanten in Duitsland is nog veel discussie. Eberhard Hoppe, van de Protestantse Gemeenschap Vereniging in Herborn, is tegen het homohuwelijk.
In Duitsland lijkt er een ommekeer gaande: het Duits Grondwettelijk Hof oordeelde dat de huidige regelingen ongrondwettelijk zijn.
 
In totaal zijn er nu veertien landen waar het burgerlijk homohuwelijk wordt erkend door de overheid. Daar komt Nieuw-Zeeland op 19 augustus van dit jaar bij.
 
Bron: Spirit24

 
 
<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:28496551&type=urn&width=480&height=275&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="480" height="275"></iframe>
 
 
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Protestantse gemeente Raalte opent escaperoom

kerk| Protestantse gemeente Raalte opent escaperoom

‘Vind het kind Jezus voordat Herodes dat doet’

7 December 2018
Hoe een gebombardeerde Syrische kerk toch bleef bestaan

kerk| Hoe een gebombardeerde Syrische kerk toch bleef bestaan

'Wij zijn het zoutend zout van de Syrische samenleving'

4 December 2018
'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

vluchtelingen| 'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

Derk Stegeman in 'Het Vermoeden', zondag, 11.35 uur, NPO 2

2 December 2018