Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Duitse kerk sluit eerste homohuwelijk

Veel discussie onder de protestanten in Duitsland

in Nieuws

In Duitsland is voor het eerst een homostel ingezegend in de protestantse kerk. Bij onze oosterburen is het homohuwelijk wettelijk niet mogelijk en kunnen homostellen alleen een geregistreerd partnerschap aangaan.

(imported body)

Ook de adoptierechten van homo's zijn niet gelijk aan die van hetero’s. Dat de kerk nu voorloopt op de politiek lijkt opvallend, maar volgens Volker Jung, de president van de regionale kerk, valt homoseksualiteit wel te rijmen met de bijbel.

Onder de protestanten in Duitsland is nog veel discussie. Eberhard Hoppe, van de Protestantse Gemeenschap Vereniging in Herborn, is tegen het homohuwelijk.
In Duitsland lijkt er een ommekeer gaande: het Duits Grondwettelijk Hof oordeelde dat de huidige regelingen ongrondwettelijk zijn.
 
In totaal zijn er nu veertien landen waar het burgerlijk homohuwelijk wordt erkend door de overheid. Daar komt Nieuw-Zeeland op 19 augustus van dit jaar bij.
 
Bron: Spirit24

 
 
<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:28496551&type=urn&width=480&height=275&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="480" height="275"></iframe>
 
 
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

Amerikaanse kerk organiseert ludieke wedstrijd

Gisteren
2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

Oecumenische olympiade zorgt voor goede relaties tussen kerken

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

De man achter de preek van prins Harry en Meghan Markle

29 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’