Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Cel en verbanning voor jonge christen Iran

Ebrahim Firouzi verdacht van 'propaganda tegen het islamitische regime'.

in Christelijk Nieuws

Een rechtbank in Iran heeft een jonge christen veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en twee jaar verbanning naar een afgelegen stad vanwege evangelisatie door huiskerken. Dat meldt Uitdaging Online. Volgens de rechter zou de verdachte zich aan propaganda tegen het islamitische regime schuldig hebben gemaakt.

Dit zou de christen, genaamd Ebrahim Firouzi, hebben gedaan middels het starten en leiden van een evangelisatiegroep, contacten met tegenstanders van de islamitische revolutie en met buitenlandse anti-islamitische netwerken.

Ook zou hij een christelijke website hebben gelanceerd en gesmokkelde Bijbels en evangelisatieboeken hebben verspreid, waardoor hij als een anti-islamitische agent binnen het land zou fungeren. Verder zou hij illegale huiskerken hebben bezocht om het evangelische christendom te promoten.

Volgens de rechter is het houden van huiskerkdiensten een criminele handeling die losbandigheid van jongeren verspreidt en twijfel in hun harten schept over de principes van de Islam. De twee jaar verbanning zal Firouzi moeten doorbrengen in de stad Sarbaz, waar driekwart van de bevolking streng moslim is.

Bron: Uitdaging Online 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De Paulus-bekering van een moslimterrorist

Fundamentalisme| De Paulus-bekering van een moslimterrorist

‘Het feit dat God ook dit soort mensen roept, maakt me stil’

Mirjam Hollebrandse

Jezus-moslims, bestaan ze nu wel of niet?

islam en christendom| Jezus-moslims, bestaan ze nu wel of niet?

'In hun stille tijd bidden ze stiekem tot Jezus'

Sjoerd Wielenga

Asia Bibi vrijgesproken

Asia Bibi| Asia Bibi vrijgesproken

Geen doodstraf voor Pakistaanse christen

31 October 2018