Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

“Blijf bidden als de bom valt”

Britse koningin had speech al klaarliggen voor Wereldoorlog III

in Nieuws

De Britse regering heeft in 1983 alvast een toespraak geschreven voor het geval er een kernoorlog uit zou breken. “Blijf bidden” en “houd de eenheid”, zou koningin Elizabeth haar onderdanen op het hart hebben gedrukt.

De speech was opgesteld voor een grootschalige oefening, waarin verschillende scenario’s tijdens de Koude Oorlog werden gesimuleerd. De toespraak was geheim, maar is vandaag vrijgegeven, omdat in Groot-Brittanië alle documenten na dertig jaar openbaar worden gemaakt. Het is onbekend of koningin Elizabeth de tekst ooit heeft gezien. De toespraak is in ieder geval nooit opgenomen.
 
Ondanks bevat de tekst veel persoonlijke gedeeltes. Zo ‘noemt’ de koningin ook haar zoon prins Andrew, die op dat moment diende in de Britse marine.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

18-jarige Amerikaanse stuurt haar hulpvraag de lucht in

13 augustus 2018
Bidden met een app, werkt dat?

Bidden met een app, werkt dat?

App PrayAssist is een soort to-do-lijstje voor je gebedsleven

Joëlle Post

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan