Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bijbel nu wereldwijd in 484 talen

Afrikaans meest 'vertaalde' taal

in Geloven

De Bijbel is vanaf vandaag in 484 talen te lezen. De meeste bijbels en bijbelgedeelten zijn vertaald in Afrikaanse talen. Dat maakten de United Bible Societies (UBS) bekend in het jaarrapport over 2012.

(imported body)

Het Oude of Nieuwe Testament of een enkel bijbelboek zijn beschikbaar in 2551 talen. Dat zijn dertien talen meer dan vorig jaar. Dat betekent dat de Bijbel in ongeveer 4500 talen nog niet gelezen kan worden.

Afrika voert de lijst van bijbelvertalingen aan met 748 bijbels of gedeeltelijke vertalingen. Daarna volgt Azië met 619 vertalingen, Oceanië met 448 vertalingen en Zuid-Amerika, Centraal-Amerika en het Caraïbisch gebied met 440 vertalingen. Europa sluit de rij met 214 vertalingen. Er is ook een Bijbel in de kunsttaal Esperanto.

Bron: Het Goede Leven

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons