Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vaticaan geeft impuls aan christologie

Symposium moet impuls geven aan studie van Jezus

in Nieuws

Het Vaticaan wil met een groot symposium met wetenschappers uit de hele wereld een belangrijke nieuwe impuls geven aan de christologie, het onderdeel van de christelijke theologie dat zich bezighoudt met de studie van Jezus.

(imported body)

Het symposium zal plaatsvinden van 24 tot 26 oktober. Het brengt wetenschappers van universiteiten uit de hele wereld en behorend tot de verschillende christelijke Kerken samen voor een studiebijeenkomst aan de Universiteit van Lateranen in Rome.

Het internationale symposium zal onder meer aandacht hebben voor de bijdrage aan het Jezus-onderzoek van paus emeritus Benedictus XVI met zijn driedelige Jezus-biografie. Volgens de Jozef Ratzinger Stichting, de initiatiefnemer van de bijeenkomst, zullen de wetenschappers zich vooral buigen over de historische Jezus, die in de evangelie als brenger van heil wordt voorgesteld.

Vooraf organiseert de Stichting een driedaags symposium voor professoren en studenten in het West-Afrikaanse land Benin. Die bijeenkomst zal plaatsvinden van 16 tot 21 september en vooral aandacht hebben voor de pedagogische impuls van de Jezus-trilogie van paus emeritus Benedictus.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling

26 juli 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan