Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vanity Fair kiest paus tot 'man van het jaar'

Franciscus siert cover julinummer van Italiaans modellen magazine

in Nieuws

Paus Franciscus is door de Italiaanse editie van het magazine Vanity Fair verkozen tot 'man van het jaar'. De paus siert de cover van het julinummer van het tijdschrift, die gewoonlijk is voorbehouden aan modellen in een min of meer gewaagde outfit.

(imported body)

'Zijn eerste honderd dagen in het ambt laten hem nu al plaats nemen onder de leidinggevende persoonlijkheden wereldwijd die geschiedenis schrijven', zo motiveert het magazine de keuze.

Vijf internationaal bekende figuren, onder wie de Britse popmuzikant Elton John en de Italiaanse operazanger Andrea Bocelli, zijn ingegaan op het verzoek van Vanity Fair om hun waardering voor de nieuwe paus uit te spreken.

Zo sprak Elton John over een 'wonder van nederigheid in een tijdperk van ijdelheid': "Ik hoop dat Franciscus' boodschap ook achtergestelde groepen, inclusief homoseksuelen, uit de samenleving zal bereiken, die een wanhopige behoefte aan zijn liefde hebben."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis onderwijs voor kinderen uit Paradise

christelijke hulpverlening| Gratis onderwijs voor kinderen uit Paradise

Katholieke Kerk helpt schoolkinderen uit getroffen gezinnen

30 November 2018
‘Geloof lijkt op een plantje dat je tijdig water moet geven'

Adieu God?| ‘Geloof lijkt op een plantje dat je tijdig water moet geven'

Schrijfster Esther Gerritsen opnieuw in gesprek met Tijs

Reinald Molenaar

Heleen Mees in 'Adieu God?'

Adieu God?| Heleen Mees in 'Adieu God?'

'Zingeving is een vorm van luxe'

26 October 2018